• -10%
Alka Seltzer * 10 Tablete Efervescente

Alka Seltzer * 10 Tablete Efervescente

Univers Farma
20,25 lei 22,50 lei -10%
cu TVA

Compozitie:
Un comprimat efervescent contine 324 mg acid acetilsalicilic si excipienti: acid citric, bicarbonat de sodiu, povidon 25, dimeticon, silicat de calciu, docusat de sodiu, benzoat de sodiu, zaharina sodica, arome. Contine 445 mg sodiu. 

Indicat in:
Alka-Seltzer este indicat pentru tratamentul simptomatic al durerilor de cap, dentare, faringiene,menstruale, musculare si articulare, durerilor de spate, reumatice si artritice minore. Este indicat, de asemenea, pentru tratamentul simptomatic al durerii si febrei din guturaiul comun si gripa. Este indicat in tratamentul simptomatic al cefaleelor insotite de tulburari gastrice. 

Mod de administrare:
Adulti: Doza unica: 2 comprimate efervescente.
Doza zilnica: pana la 8 comprimate efervescente.
Doza unica poate fi luata la interval de 4-8 ore daca este necesar, pana la maxim 4 doze pe zi. In cazul pacientilor cu functii heaptice si renale afectate, dozele trebuie reduse sau trebuie marit intervalul de dozare. 
Pentru pacientii aflati in dieta cu un continut scazut de sodiu: 1 comprimat efervescent contine 445 mg sodiu. 

Mod de utilizare:
Dizolva comprimatele efervescente intr-un pahar cu apa. Daca este posibil, comprimatele efervescente se vor administra dupa masa. Alka-Seltzer nu trebuie administrat pe stomacul gol. Adreseaza-te imediat medicului daca banuiesti un supradozaj. 


Daca ai omis o doza, administraz-o cat mai curand posibil, fara a dubla doza; continua tratamentul asa cum a fost prezentat mai sus sau asa cum ti-a prescris medicul. Alka-Seltzer nu trebuie administrat in doze mari, pe perioade lungi de timp, fara informarea medicului. 

Inaintea interventiilor chirurgicale, medicul sau stomatologul trebuie informati privind utilizarea Alka-Seltzer. Pacientii in dieta cu un continut scazut de sodiu,trebuie sa tina cont de continutul in sodiu al acestui medicament.

Continutul in benzoat de sodiu al acestui medicament poate provoca reactii de hipersensibilitate ca iritarea pielii si a membranelor mucoase la pacientii predispusi. Utilizarea acestui medicament este asociata cu un risc crescut de icter la noii-nascuti. 

Alka-Seltzer nu trebuie administrat copiilor sau adolescentilor cu afectiuni virale (stari febrile) decat la recomandarea medicului atunci cand alte metode terapeutice nu au avut rezultatele dorite. Varsaturile prelungite in asociatie cu asemenea stari ar putea fi un simptom al sindromului Reye, o boala rara dar care ameninta viata, necesitand ingrijire medicala de urgenta. 

Efecte secundare:
Daca in timpul perioadei de tratament cu Alka-Seltzer devii gravida trebuie sa informezi medicul. Alka-Seltzer nu trebuie utilizat in primul si al doilea trimestru de sarcina fara recomandarea medicului. De asemenea, nu trebuie utilizat in ultimele trei luni de sarcina (ultimul trimestru) datorita unui risc crescut de complicatii pentru mama si fat in timpul nasterii. Mici cantitati de acid acetilsalicilic si de metaboliti se excreta in laptele matern.

Deoarece pana in prezent, dupa administrarea ocazionala la mama nu s-au observat reactii adverse la sugar, intreruperea alaptarii nu este necesara. Totusi, in cazul utilizarii regulate sau administrarii de doze mari, alaptarea trebuie sa fie intrerupta cat mai curand.. Nu sunt necesare precautii speciale in cazul conducerii vehiculelor sau folosirii utilajelor.

24 Produse
0001-01-01
No reviews
Product added to wishlist