RETURNAREA SI GARANTIA PRODUSELOR PARAFARMACEUTICE CUMPARATE

Ne dorim sa fiti pe deplin multumit atunci cand cumparati produse online din Farmacia UNIVERS. Daca nu sunteti incantat de produsele parafarmaceutice cumparate, le puteti returna si noi va vom inapoia contravaloarea lor.

Conditii de returnare a produselor

Acest articol nu se aplica medicamentelor prezentate pe site, care se pot comanda, plati si ridica doar de la sediul Farmaciei UNIVERS.

De asemenea, politica de returnare nu se aplica precomenzilor care se ridica de la ghiseu. Produsele pentru aceste precomenzi sunt doar rezervate, clientul rezervandu-si dreptul sa le achite sau nu dupa ce le verifica conformitatea in momentul ridicarii precomenzii de la ghiseu.

Conform O.U.G. 34/2014, Cumparatorul are dreptul de a denunta unilateral comanda online, notificand in scris sau telefonic ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la data la care Cumparatorul (sau un tert indicat de Cumparator) intra in posesia fizica a produsului.

Ca atare, consumatorul are dreptul ca, in termen de 14 zile lucratoare de la primirea produselor precomandate si platite prin site, sa notifice in scris farmacia asupra deciziei sale de a renunta la produsele precomandate, completand formularul de returnare sau prin trimiterea unei solicitari via email la adresa contact@universfarma.ro asupra deciziei sale de a renunta la produsele precomandate,  fara obligativitatea invocarii unui motiv anume.

Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat, in ambalajul original intact, nedeteriorat, fara a reprezenta urme de uzura, desigilare sau folosire, cu etichetele intacte si documentele originale care l-au insotit, Cumparatorul fiind responsabil in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor.

Costul returnarii produselor va fi suportat de Cumparator, folosind acelasi serviciu de transport cu care s-a facut si expedierea (curier). Vor fi refuzate coletele care contin produse in alta stare decat cea in care au fost livrate, cele care nu au fost returnate prin curier, cele a caror returnare nu a fost notificata in prealabil, precum si cele care contin produse deteriorate in timpul transportului ca urmare a ambalarii necorespunzatoare.

Conform legii, universfarma.ro va inapoia valoarea sumelor pe care le-a primit drept plata din partea Cumparatorului, in cel mult 14 zile de la data la care este informat de decizia de retragere din contract a Cumparatorului, prin transfer bancar in contul specificat de Cumparator.

In cazul comenzilor care au fost achitate online cu cardul, sumele returnate vor fi virate pe acelasi card pe care Cumparatorul l-a utilizat pentru cumparare.

Costul generat de returul produselor va fi suportat de catre Cumparator.

In cazul in care Cumparatorul doreste returul partial al unei comenzi, adica numai al unor produse din comanda, universfarma.ro va restitui contravaloarea produselor pe care Cumparatorul doreste sa le returneze. Si in acest caz costul generat de returul produselor va fi suportat de catre Cumparator .

Cumparatorul nu poate denunta unilateral (in conditiile art.16, literele d) si e) din O.U.G. nr. 34/2014) contracte de furnizare a unor produse care, prin natura lor, nu pot fi returnate, produse care se pot degrada ori deteriora rapid,cum ar fi: hrana bebelusi (lapte, piureuri, sucuri, etc.) , produse de igiena intima si produse care vin in contact cu mucoasele (de exemplu: pompe san, protectii mameloane, irigatoare, biberoane, suzete, tetine, canute bebe, jucarii dentitie, chiloti de unica folosinta, bustiere si sutiene, termometre rectale, nebulizatoare, aspiratoare nazale, etc.)De asemenea, Cumparatorul nu poate denunta unilateral celelalte tipuri de contracte prevazute de art. 16 din OUG 34/ 2014.

Aceasta notificare nu este valabila pentru persoanele juridice si nici pentru cazul cand produsele sunt precomandate, platite si ridicate de la sediul Farmaciei UNIVERS.

 

 

Product added to wishlist